Elon Musk zal geen spijt hebben dat hij net zo'n 11 miljard aan Tesla-aandelen heeft verkocht, want zijn bedrijf moet nu 475.000 auto's terugroepen alleen al in de Verenigde Staten vanwege twee problemen die de veiligheid in het gedrang kunnen brengen, al gaat het niet over levensgevaarlijke omstandigheden. Het gaat over de Model 3 van tussen 2017 en 2020, in totaal zo'n 350.000 wagens, en de Model S van 2014 tot 2021, goed voor circa 120.000 wagens.

Tesla Model 3 recall

Bij de Model 3 zou er zich een probleem kunnen voordoen met de bekabeling van de achteruitkijkcamera na veelvuldig openen en sluiten van de kofferklep, waarbij de kabel voortijdig kan slijten en als gevolg daarvan de camera niet zou werken. Omdat er op die camera wordt vertrouwd om een aankomende botsing te detecteren, heeft dat dus een impact op de veiligheid van de Tesla Model 3 en moeten deze wagens hersteld worden.

Tesla Model S recall

De Model S zou problemen kunnen hebben met de secundaire vergrendeling van de frunk, die niet goed gepositioneerd zou kunnen zitten en er dus een risico bestaat dat de frunk openvliegt tijdens het rijden.

Het is nog niet bekend of deze problemen ook betrekking hebben op Europese exemplaren van de Tesla Model 3 en Model S, maar het lijkt ons waarschijnlijk, gezien de schaal van de terugroepactie in het thuisland van Tesla.