Hoewel de Lexus ES een comfortabele rijervaring biedt, blijft het een zeldzaamheid op onze wegen. Zeker in vergelijking met de Duitse concurrentie. En daar zal deze facelift weinig verandering in brengen, want de traditionele berline verliest steeds meer terrein aan de SUV. Maar de liefhebbers van het fijnere werk komen wel aan hun trekken, want de veranderingen maken de Lexus ES nog fijner. De veranderingen vind je vooral onderhuids, want esthetisch beperkt de facelift zich tot een nog scherper gesneden snuitje. De nieuwe grille telt minder verticale spijlen en dankzij hertekende koplampen kijkt de Lexus ES nog scherper naar de weg. Verder noteren we nieuwe velgen (maatje 17, 18 of 19 duim) en nieuwe laktinten (Sonic Grey en Sonic Platinium).

Het dashboard van de 2021-generatie van de Lexus ES verwelkomt een multimediamodule, voortaan met een aanraakscherm dat 10 centimeter dichter bij de bestuurder geplaatst wordt. Het interieur verwelkomt nieuwe afwerkingsmogelijkheiden in walnoothout en leder (Forest Brown). Lexus zegent ook de actieve veiigheidssystemen met een updta, onder meer via nieuwe functies voor de uitwijkassistent. De cameraspiegels verwelkomen intussen betere camera's, wat resulteert in een scherper beeld. 

Lexus ES F-Sport

De facelift van de Lexus ES is er eentje volgens de Japanse traditie. De veranderingen zijn subtiel, maar hebben wel betrekking op de kleinste details. Zo krijgt de 2021-update van de Lexus ES onder meer stijvere stabilisatorstangen achteraan, die de reacties van het onderstel "intuïtiever" zouden maken bij "rijstrookwissels op hoge snelheid". Spannend klinkt het wel. Ook het rempedaal moet natuurlijkere reacties geven door een groter contactoppervlak voor je voet. Het brake-by-wire van de hybride Lexus ES 300h (de enige die in België aangeboden wordt) krijgt een andere kalibratie zodat de trillingen (van de remenergierecuperatie) uitgevlakt wordt. Het uitrustingsniveau F-Sport verwelkomt intussen een nieuwe actuator op de adaptieve ophanging, wat voor een betere stuurrespons zou zorgen.

De facelift van de Lexus ES komt in de herfst van 2021 op de markt in Europa.